inredning och utredning

Varje gång en ny plats ska inredas och kläs med färger och bilder märker jag hur jag går igång och blir nästan lite euforiskt lycklig. När jag nu har flyttat till WordPress, märker jag hur själva ramen och allt runt omkring själva innehållet är det jag lägger ner mest tid på.  Att kolla och jämföra och så, men till slut blir ju mina bloggar ganska lika varann ändå. I alla fall samma tema, med tre kolumner, men bilderna är i ”huvudet” är ju inte lika, och heller inte bakgrunden. Men igår ändrade jag färgen i den ena, och bakgrunden i den andra ändrade jag idag. Det kliar lite i fingrarna…kanske ska jag välja en annan ”huvud”-bild också?  Men nej, jag tror att man ska vara någorlunda trogen sitt huvudtema. Människor som eventuellt hittar hit, kan ju annars tro att de har gått fel, om jag byter utseende varje dag.

Innehållet då? Jo, från början var de här bloggarna väldigt olika, beroende på att de kom till av olika anledningar. Millroll kom till för att jag började söka mig ut i internetvärlden. Moivoila kom till när jag började leta mig inåt, in i mina egna dunkla rum. Jag behövde gå undan lite, helt enkelt. Men så småningom behövde jag inte den bloggen så mycket, fast den låg kvar. Numera, sen det inte längre var möjligt att publicera något på spaces, har jag gått tillbaka till Moivoila-bloggen. Jag har kunnat utforska WordPress möjligheter och tyvärr en hel del omöjligheter, för att se om  jag skulle kunna göra Tid till en musikalisk tidsblogg även på WordPress. Men hittills känns det inte helt OK. Därför blir de båda bloggarna  två tysta bloggar. Den ena den andra lik, även på det sättet

Nå? Varför inte slå ihop dessa bägge storheter, undrar ni kanske. 

Nej, jag skulle vilja påstå att det vore som att äta ärtsoppa och pannkakor samtidigt. Rätterna hör ihop, men passar inte att intas som en enda rödgrön röra. Men många gånger har jag tänkt att det skulle vara intressant att se de båda bloggarna bredvid varann under den perioden då de var som mest aktiva båda två. Kanske skulle jag kunna utläsa något, och till och med förstå något bättre hos mig själv.

Det troligaste skulle nog i så fall vara att jag, när tiden är mogen, lägger båda dessa antika fenomen åt sidan för att, liksom en syntes, foga mig själv samman och hålla en blogg öppen under mitt alldeles egna jag.  Och bara ett…

För … ”Det finns bara en av mig och det är….” ? 😉

8 kommentarer

Under Okategoriserade

8 svar till “inredning och utredning

 1. granatapplet

  Vilken blogg du än skriver i läser jag den

  Gilla

 2. Mors.
  Visst f-n är det svårt att välja. Det gläder mig att även kvinnor kan uppleva det, ja att det ibland ÄR svårt att välja alltså.
  Haré

  Gilla

 3. Om någon kan ge något ett ansikte, så kan jag ge veligheten ett….kvinna eller ej. Det har nog inget med kvinnlighet att göra, utan möjligen bara specifika kvinnor. Tror jag.
  Och Ha det, du med! =)

  Gilla

 4. Det är väl bara kul att prova lite olika teman. Jag vågar inte prova på min f.d spaces blogg som går så långt tillbaka utan tar min första wordpress. Du har ju 3 stycken att prova på. Kan man ha hur många som helst?

  Gilla

  • Nej, jag har bara två, och det här är min spacesblog…..”Tid”, alltså. Den går lika bra att ändra på som den andra, fast svårt ibland med texten, beroende på vad man hade för färg på text och bakgrund på 05-talet. Den andra bloggen, ”moivoila”, hade jag ju här innan jag kom hit med Millrolls Tid. När min spacesblogg flyttades över hit fick den automatiskt samma inloggningsnamn och lösenord som moivoilabloggen. Det är det som retar mig, eftersom jag inte kan kommentera som Millroll, utan att först logga ut som moivoila. Sen kan jag skriva i mina uppgifter i kommentatorrutan fast jag kan inte komma in på panelen och godkänna din kommentar utan att först logga in igen. Hur irriterande som helst! Men jag orkar inte tänka på det mer, dvs…jag orkar inte öda tid på att bli arg på det mer… Men du har alltså två också ?

   Gilla

 5. granatapplet

  Ja den heter Granatapplet´s blogg och är en ren testblogg. Det var min första. Det är därför som det står granatapplet i mina kommentarer. jag ska ta bort den sedan när jag testat färdigt. Eftersom jag vill ha en fotoblogg med stora foton i 1 spalt har jag inte så mycket att välja på. Är rätt nöjd med Duotone som ändrar färg efter fotona fast oftast blir bakgrunden grå. Det går bara att lägga in 1 foto per gång men det kan man ju komma runt genom att öppna den flera gånger. Hoppas ditt halsonda har gått över och att du kunde sjunga i går

  Gilla

 6. Tack! Det onda har gått över, och som tursamt nog är konserten idag, så det ska nog gå bra.
  Och då fattar jag…trodde Granatäpplet var samma blogg som Berits. Jag använde ju Moivoila också som en ”testpilot” i början, och sen strax innan jag förde över Millroll tyckte jag att den skulle bli min huvudblogg. Men nu känns det i alla fall som om det är den här som passar mig bäst. Det var därför som jag tänkte skaffa mig en tredje, helt fristående, som inte har med de andra att göra. Frågan är om det är möjligt ? Kör så här så länge…
  😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.