Idag skulle RUT komma till pass…

Tänk att ha en liten Rut i byrån. En ”liten människa” som kommer hem till en när man har varit sjuk och känner sig lite svag, som baddar pannan och sen röjer ut halva vardagsrummet för att ett nytt bredband ska installeras i lägenheten. Hon kanske till och med kan flytta det gamla stentunga pianot åt oss, nån meter ut från väggen.  Men det skulle inte kännas riktigt rätt att överlåta allt på henne. Rut är kanske en man. Men hur gör man RUT-avdraget då? Om han heter Rutger. Då skulle det i alla fall kännas lite mer modernt. Rutger kan man ju inte förväxla med en piga. Även om han har lika uselt betalt och lika taskiga arbetsförhållanden. Jag skulle nog klara av att se honom flytta pianot utan att ha dåligt samvete när jag beklagar mig över min onda rygg och dåliga mage i soffhörnet.

Äh, nej…jag tror jag skippar det där. Fastän uppvuxen i ”finare salonger”, kan jag inte se mig själv som en som har ”en liten Rutger” hemma som puffar mina kuddar och flyttar mitt piano. Min självbild skulle allvarligt ruckas och ingen skulle känna igen mig hädanefter.

”Kan ni tänka er vad min Rutger gjorde häromdagen?”

Nej, ni hör själva…”Har du skaffat hund?”, skulle folk fråga sig oroligt. Men det är nog kanske så det låter när man talar om ”sitt tjänstefolk?” Vänligt, men nedlåtande….

När nu ”Solsidan” har flyttat hem i var mans hem, är det kanske å andra sidan inget att skämmas över. Alla pratar ju så, även om det är på skoj, men till slut blir skojet ”på riktigt”, inplanterat i vars och ens undermedvetna. RUT och ROT blir till en mänsklig rättighet, vare sig du har använt det eller inte. Något som ska tas för givet. Precis som utanförskapet…Allt ska vara så cementerat i våra hjärnor att vi med glädje ska vilja både ta och hyra in jobb till skitlöner, om så skulle behövas. Så att när (?) sedan något annat regeringsalternativ presenterar sig, kommer alla högljutt protestera.

Va? 

 Får vi inte jobba för skitlöner längre?  Får vi inte dra av Rut eller Rutger längre? Jag som trivdes så bra ihop med dem…

Om jag känner mig rätt skulle jag inte våga göra några avdrag på Rutger utan betala honom svart under bordet på ett villkor; att han lovar att aldrig berätta att han har varit hos mig på RUT-uppdrag…;-)

3 kommentarer

Under Nyheter och politik

3 svar till “Idag skulle RUT komma till pass…

 1. RUT… Det får mig att tänka på Robert Karl Oskar Broberg, och då hans låt om just Rut och vad hon hade under blusen… Ja, det kan väl vara, för det har VÄL inte med detta att göra förstår jag.

  Gilla

 2. Vid närmare eftertanke, så var det nog f-n Cornelis som skrev texten om Rut… Men som sagt, det spelar ju ingen roll, för det har ju inte med RUT att göra. Jo, med Rut, men inte med RUT… Äh, skit i det…

  Gilla

  • Nej, det där med Rut trodde jag var Hasse och Tage..”vad har du i fickan, Jan?”, osv…men när jag kollade på youtube var det ett antal band, bla Streaplers, som hade sjungit in den. Har inte hunnit lyssna än och nu ska jag dra till jobbet.
   See ya! =)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.