7 års lycka – eller olycka?

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Tänk att tanken fortfarande far fram genom skallen. Eller, igen, skulle jag kanske säga. För jag är ju någon. Jag har en yrkesstolthet och även om jag inte direkt utövar mitt yrke så gör jag det indirekt inom ramen för det jobb jag har. Jag tycker att jag gör bra saker och vill oftast inte ha dem ogjorda eller utförda på annat sätt.

Men när det kommer till kritan har mitt jobb ändå ett sådant litet anseende utåt sett. Och det jag gör som tillför det lilla extra märks inte heller i det stora hela. Jag kan och vill tjäna barnens och verksamhetens bästa. Det är därför jag är där. Men när det arbetet alltid räknas till det sämst betalda, sämst sedda (utom möjligen städarnas jobb, då), och när överordnade inte förstår eller ser vad vi utför på små mariginaler, kan jag till slut inte känna någon riktig entusiasm inför uppgiften. När jag har 7 års pedagogisk högskoleutbildning, två lärarutbildningar, vill jag åtminstone inte, tillsammans med mina arbetskamrater, känna mig som Askungen 2.  Och någon ”tjänare” på det sättet vill jag inte vara, för även om jag anser att fritidsjobbet hör till de viktigaste jobben inom skolan kan jag känna att min tid går till spillo. Det finns en del jag skulle kunna utveckla om jag hamnade på rätt plats. En plats som är rätt för mig, vill säga. Men nu får jag inte chansen till det.

Men hallå?  Rätt plats? Få chansen? Men hallå…du har haft 58 år på dig, typ..Du har bäddat för det själv. Hur kom det sig egentligen att du överhuvudtaget har landat i den situation du befinner dig i ?

Är det dina chefers fel att du inte jobbar som lärare, eller är det någon annans? Eller att du inte blev författare eller musiker eller fotograf eller något annat tjusigt ?

Nej, men….”Vad ska jag då bli när jag blir stor då”?

Och på tisdag är det dags att svälja bitterheten..då ska jag få en bettskena! 😉

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.