Veckan som inte blev som den var tänkt…

Hosta och nysningar satte P för min arbetsvecka.  Skulle öva med två klasser inför avslutningen. Kanhända att jag kommer igen?

Har sparat krutet i kören under hela december, för att kunna ge järnet på fyra julkonserter i helgen. Repetition ikväll och imorgon. Det känns inte riktigt realistiskt. Men det kan gå?

Och Slussenombyggnaden? Vad blev det? Det moderata, något modererade förslaget vann med 51 röster mot 48. Det som kallas Kulturslussens förslag har kanske inte kommit så långt men å andra sidan verkar inte det vinnande förslaget vara genomtänkt för 5 öre.
Benny Andersson som för första gången agerade proggmusiker och skrev en lång bra inlaga i DN och hotade sen med att trumma ihop hela ABBA för en manifestation, ifall det skulle hjälpa.
Han fick nog kalla fötter och …. vad händer sen?  Ja, om ingen människa protesterar mer kan det bli som moderaterna vill….

Om det går som moderaterna vill ska allt förnyas – dvs Gamla Stan ska asfalteras och resten smäller vi upp en galleria på. De kan bli lika bra på att röja i Gamla Stan som politikerna en gång var när Klarakvarteren revs och jämnades med marken på 60-talet. Utan urskillning. Och då var det Socialdemokrater i regeringsställning. Det hjälpte inte.

Helst vill man väl göra ett helt Manhattan på Södermalm så får alla ”vänstervridna” som vill bo på söder, få plats i höghusen, och moderaterna kan plaska omkring i sina gamla nästen på Östermalm, Lidingö, Djursholm, Bromma. För i de områdena villl de väl inte tänka nytt?
Sen kanske de kan glasa in hela Gamla Stan och göra till ett jättemuséum för alla turister. Inte behöver man höra trafiken heller, från den nya trafikleden. (Aha! Trafikleden ska gå under Gamla Stan? Ja, men då kanske stan sjunker och vi kan häva upp den igen och det blir ett ännu bättre muséum – som Vasa!) Och självklart ta svinaktigt mycket pengar i inträde. Herregud! Tror folk att det är gratis med kultur!?!?

Nej, jag vågar inte tänka längre…det som nu kan skojas om…det kan ju bli så.

Tänk att allt kan gå på tok bara för att jag har fått lite hosta?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.