Är jag kluven, eller…..?

Är jag kluven, eller är det bara som det ser ut?

Jag har huvudet fullt av tankar på än det ena, än det andra, som jag vill ta itu med. Just en dag som denna, när inget annat stör, när jag och min äkta hälft har utfört våra ”uppdrag” på respektive föräldrafront. När visserligen granen står kvar så grön och grann i stugan, men det gör den rätt i eftersom den efterlängtade snön har fallit och ger oss en liten pust av….inte direkt julstämning, men ändå en aning om hur det en gång kunde ha sett ut.

 

Dessutom är årets gran den finaste i har haft i mannaminne. Synd och skam att slänga ut en sådan i förtid, bara för att….

Och så länge som den står kvar väntar vi allt lite till med dammsugningen. Bra va? 😉

Men jag har också visioner om vad jag i övrigt vill göra med alla mina bilder, med mitt pedagogprojekt, med filmer som ska överföras från VHS til DVD, hur jag skulle vilja skriva om olika saker. Dels i min blogg, men också för mig själv. Skulle vilja göra mer musik utan att ha något speciellt projekt eller annat i åtanke. Kanske bara spela och/eller spela in sådant som jag tycker låter bra. Och så borde jag fortsätta på det jag en gång började på: Att öva ett Bach-preludium eller annat stycke bara för att hålla mig i trim.

Men en sak som jag nu verkligen har börjat med är att hålla hela min kropp i trim. Promenera eller göra gymnastik (minst) en gång om dagen, samt att äta hälften av det jag tänker att jag skulle vilja, eller har för vana att äta sen några år tillbaka. Jag vill dels känna mig rörlig och dels ha en trivselvikt där jag kan utföra det jag vill kunna utföra. Nu efter ”den oändliga hostan” jag har haft under en dryg månads tid är tiden mogen för en sådan satsning. Det känns som om det är vad jag kan koncentrera mig på just nu utan att falla ur ramen på en gång. För man ska inte göra mer än att man tänker att man kan fortsätta med det varje dag resten av livet.  Det finns dicisplinerade människor och så finns det sådana som liksom jag går på inspiration och impuls. Ibland undrar jag vilka som får mest uträttat i långa loppet. Det beror också på hur mycket inspirationsmänniskorna kan inspirera de diciplinerade att också utföra stordåd, för i så fall blir det ju dubbelverkande. Det kan förhoppningsvis också förhålla sig tvärtom att de som inspirerar kan låta sig inspireras av disciplin?

Jag önskar i så fall att den dagen kunde vara här nu!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.