FärgRadion har fått en arvtagare av klass…nämligen KVAST

2006-03-08 var det premiär för den skakiga FärgRadiostudion.
På uppdrag av en medbloggare startade jag en liten ”radioutsändning” för att sprida den ”kvinnliga musiken” i slott och koja, eftersom det hade tyckts vara så glest mellan de kvinnliga musikutövarna/ kompositörerna och framförallt var de sällan hörda och sedda i olika medier.
Då det var  ett kärt ämne för mig och dessutom ett sant nöje att iordningställla dessa små ”utsändningar”, var jag inte svår att övertala.

Och det var kul att överhuvudtaget få upp ögonen för de osedda kvinnliga musikutövarna.

Idag, 6 år senare, skickar en vän och kvinnlig kompositörer denna länk till mig – KVAST – Kvinnlig anhopning av Svenska Tonsättare.
Låter inte det som äkta FärgRadio-utsändning? Jag gläder mig i alla fall, eftersom jag under alla dessa år tänkt att själv göra ett sista avslutande program – det som jag av olika skäl aldrig lyckades med där och då…Nå…..Ni som undrar vad jag babblar om – Här får ni som önskar se och höra vad det ena har med det andra att göra, gå till dessa länkar i tur och ordning och följ FärgRadions uppgång och fall…typ.

Följ instruktionerna på varje sida för att kunna inte bara höra utan också se FärgRadion – För Kvinnor är inte bara musiker, de kan komponera också! 😉

FärgRadioPremiär

FärgRadio Program 2  

FärgRadioProgram 3

Sista FärgRadiosändningen

(I min ”gamla” blogg på spaces hade jag en hel del länkar till olika kvinnliga kompositörer som nu också finns med i ”efterföljaren” Kvast, så så fel ute var jag inte, även om det kan verka så..;-))

Ja, så kan det gå. Ibland blir inte allt som man tänkt sig. Men nu finns alltså en fortsättning på mina tillkortakommanden. Så ”anhopa” dig gärna med KVAST-länken ovan och se utvecklingen på alla plan, sedan det begav sig. Mycket nöje!

 

 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.