Från platåskor till att vara barfota och jordnära…

Det tog några år för Sverige och Europa att äntligen landa. Första gången Sverige vann melodifestivalen stod vi liksom högre än alla andra och balanserade på platåskor. Och hela låten handlade om ett slag för länge sedan. Ett slag i luften blev det dock inte eftersom vi vann. Sen träddes de gyllene skorna på i förhoppning om guld och gröna skogar och vi vann med de dansande guldskorna på. Därpå blev drömmarna allt mer högtflygande – Fångade av en stormvind, och sedan fick flyga till himlen i Tusen och en natt. Allt detta för att under ett drygt decennium falla platt ner till marken. Inga segrar och inga stora erövringar – inga vidgade vyer. Och Europa i sin helhet tycktes gå samma väg. Europa krackelerar. Bygget håller inte tätt….

Men nu igår fick vi svaret:
Vi får grunda nu – känna jorden och liksom börja om från början.
Hela EUropa når EUforin med vår i grunden trygga sångerska och artist, Loreen. Det är som hela Europa föds på nytt i denna barfotadans med en kvinna – och en man. Inget glitter och inget sprattlande med benen i vädret i onödan. Bara genuint, ur jorden kommen.
Europa, är du redo?

2 kommentarer

Under Tid

2 svar till “Från platåskor till att vara barfota och jordnära…

  1. Bra sammanfattning. Måste erkänna att jag inte tittade men en del av mina vänner var glada

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.