Strömlöst söder får energi av söderböner. .

image

 

Visst låter det som en charadmening? Och jag leker levande charader på egen hand på south of everything – i alla fall, ”south of Skrapan”. Vad behöver människan egentligen? Lite mat, lite kaffe och lite ström…Det sistnämnda har det varit ont om sista 7-8 timmarna. Strömlöst nästan hela söder och söder om söder. Vaknade utan ström. Sprang iväg för att köpa take-away-latte. När jag kom hem insåg jag att brickan som öppnar porten inte öppnar dörren. Ringde min kära därhemma med mitt sista mobilbatteri som kunde öppna åt mig, men en annan man hann före.

Kablar har brunnit visar det sig, och man reparerar för fullt. Ännu vid två-tiden var det inte klart. Jag hade stämt träff med en brorsdotter för överlämning av nyckel till landet och hon skulle ringa när de började närma sig. Hemtelefonen funkar inte utan ström längre och mobilen började sina…lyckades få iväg meddelnde om mitt gamla mobilnummer….men det batteriet började också ta slut. Gör vi  oss beroende? Utan ström mitt i civilisationen – en mardröm, typ? Nääärååå…man kan gå café och tanka både det ena och det andra. Och nu har jag hittat ett ”nytt” café på andra sidan Ringvägen bara…

Inget ont som inte har nåt gott med sig.

Och I-landsproblem är bara förnamnet.

Och snart är min nylätta pc fullladdad med hjälp av den energisk damen ovan….och lite ström. Själv har jag tankat kaffe för…ja, vi får väl se? 😉

Imorgon är en annan dag!

See ya…. =)

 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.