Musik har betydelse…;-)

Nu har jag ändrat musiken på min sida så man slipper bli huggen av Ronjas Rövare direkt när man kommer in. Nu går inte musiken på heller direkt,  utan man kan i lugn och ro trycka på play i den lilla soundcloud – rutan i spalten till höger.
För som mitt förra inlägg handlade om delvis – musik har betydelse – inte minst för min pappa, så även om han skulle ha gillat rövarnas sång, har han nog ett behov av omväxling och ett lägre tempo inte minst.

Vila nu, pappa, medan du lyssnar till ”Swing low”, där din sonson är med och sjunger så fint och titta ut över, inte Jordan, men en stilla del av Östersjön, en stilla morgon i juli….och njut, så som bara du kunde njuta av just denna sorts skönsång!

Här, på den tomt där träden växte höga och många, så att man inte kunde se sjön på den tiden då ni slog er ner här 1946…… Då du var med och röjde så att vi nu, alla dina och mammas ättlingar kan sitta och luta oss bekvämt alltmedan vi lyssnar till naturens egen musik, vindens sus och vågornas skvalp mot strandkanten och se ut mot gattet där segelbåtarna drar förbi i leden ner mot Trosa eller upp mot Nynäshamn. Där har vi också seglat med dig, pappa, och där fortsätter dina barn och barnbarn segla mot nya äventyr. Men du bestämde dig för ett 20-tal år sedan för att du hade gjort ditt på de sju haven. Du älskade att segla, men ännu mer att bli kvar på landbacken, när navigerandet blev för ansträngande och hoppandet mellan båt och klippor blev för äventyrligt. På slutet var det mamma som styrde båten och du hoppade, men det fanns begränsningar även för spänstig 80-åring, skulle det visa sig.

Då hade du ändå landet kvar. Och nu är det vi som efter bästa förmåga kan sitta här och se ut över fjärden och lyssna till trädkronornas sus. Och jag säger till mig själv:

Njut!

Och det går bra. Men rätt vad det är börjar det blåsa och solen går i moln. Och då kan man ju njuta av musiken.

Att njuta av livet är en skön konst. Någon sa någon gång om pappa att han var ”världens avspändaste man”.  Det kan jag ju aldrig bli, av naturliga skäl, men jag övar…”Swing low, sweet chariot….”

2 kommentarer

Under Mänskligt, Musik, Tid

2 svar till “Musik har betydelse…;-)

  1. Men underbart – Ringmasters, alltså =) Jag njöööööt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.