”…Det finns ingen väg som är svår för mig….. #70

image

… gå fram med ett jublande hej!”

Det var slutklämmen i en klämkäck visa man sjöng på den gamla goda tiden.
Inte sällan har de där orden farit igenom min skalle de sista dagarna, och trots den alltför höga halten av klämkäckhet, märker jag hur glad jag blir av att sjunga visan och hur jag kan brista ut i skratt när ischias -smärtan hugger i som värst och de de där versraderna nästan samtidigt dyker upp i skallen, och jag smågnolar i mitt inre.. ”för om du bara tänker så, det här var roligt, det måste gå, det finns ingen väg som är svår för mig, gå fram med ett jublande hej!”
Situationen blir komisk, men ändå…Det hjälper upp mitt humör i alla fall.

Och jag tänker på ord som befriar, som hjälper i nöden och stärker din självkänsla och din egen styrka i att fatta beslut. Det är väl sånt man laborerar med i sådana där självhjälpsböcker, som kan kännas klyschiga i värsta fall, men som kan hjälpa människor att hitta sin egen kraft och mod att förändra sin tillvaro till det bättre, i bästa fall.

Jag tror min hjärna är smart i det fallet och letar i hjärnkontoret efter någon passande slagdänga på egen hand, som kan mildra mina plågor och ge mig lite humoristisk distans till eländet. Det blir som en tillfällig befrielse från den plågsamt närvarande smärtan.

Att ord kan användas på olika sätt, vet vi ju. Att ord kan kränka, osynliggöra andra, såra och baktala, och att smutskasta och smula sönder andra till ingenting, är ju en konst som vissa behärskar till fulländning, medan andra som utsätts för dessa ord, inte har samma arsenal av vapen i sitt ordförråd.
Det finns ju kurser i fysiskt självförsvar, men kanske vore det minst lika viktigt att försvara sig verbalt mot elaka påhopp. Det är svårt i stunden när man blir påhoppad av någon elakhet, att vara kaxig nog att stå emot och bita ifrån på ett tillräckligt skarpt sätt.
Det finns stunder då vi behöver hjälp med att plocka fram ett ”lokalt tillgängligt ordförråd” att hämta kraft ur, som samtidigt kan ge svar på tal..

Hur många är vi inte som ligger vakna på natten och kommer på vad vi borde sagt, om vi bara inte hade tappat talförmågan just den där gången…?

Men nu är inte jag rätt kvinna att hålla i den där kursen, för jag vet inte hur många gånger jag har missat rätt tillfälle att ge svar på tal. Men jag kan kanske ge en kurs i hur man inte ska göra. Då kan jag nog bli ganska framgångsrik….. 😉

…. Fast jag får inte tappa tråden nu….

BFF = Blogga För Framtiden = Positivt bloggande!

Upp till kamp emot tristess, stress och press…..så… ”Sing together now!”……

”….Ta fram det bästa humör du har, var morgon när solen går upp…
Försök att hålla det ständigt kvar, när solen gå runt i sitt lopp… ”

Se där! Det var ord och inga visor, som det heter….
Men kanske kan vi visa att det är just visor som kan avväpna….?

image

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.