Energitjuvar eller glädjespridare…

image

Det finns kanske inget ”antingen – eller”?

Ibland, när jag är förkyld som nu, kan jag känna mig rätt grinig och kan gnälla över allt möjligt stort och smått,  och ibland känner jag mig storsint och har överseende med det mesta. Varenda kotte är förmodligen full av schatteringar på skalan medmänsklig – fördomsfullt hatisk, även om de flesta rör sig någonstans i mitten.

Ibland råkar jag dock läsa kommentarer under en – som jag tycker – fantastiskt välskriven och godhjärtad inställd text om exempelvis flyktingar eller tiggare, och slås omedelbart ner i skoskaften, eller kanske i källaren under.

image

Kommentarerna fullkomligen mal ner mitt goda humör och känsla av samhörighet med resten av mänskligheten, till smuts och aska.

Men nu har jag bestämt mig för att blunda för allt energi – tjuveri.
Människor som klagar på att ingen vill ta debatten med dem, samtidigt som de vägrar lyssna på andra argument än sina egna, är inte värda att ta en debatt med. Det enda de är bra på är att stjäla energi från motståndaren, vad det nu ska vara bra för….

image

Nej, hellre ger jag frivilligt min energi till någon som eventuellt lyssnar och tar emot, utan att förvanska mina ord till oigenkännlighet. Då kan det till och med hända att jag får energi tillbaka.

Win-win, typ…. 😉

Tyvärr verkar det svårt för en del av mänskligheten att få uppleva ett sådant fenomen,  för vore det så, skulle världen förmodligen se annorlunda ut.
Redan nu…

Men det är inte dags än….en hel del jobb kvar…. Dags att snyta sig, kavla upp skjortärmen och sprida lite klämkäck glädje mitt förkylningstiderna. Kanske hittar du den glädjen i musiken, i konsten, eller i en god bok? Bland dina vänner eller hos nära och kära? I tystnaden, eller i ditt eget skapande?

I en dikt av Tage Danielsson skulle jag nog leta efter det som jag tycker fattas mest nuförtiden. En blandning av lättsam och underfundig humor och djupt allvar, högt och lågt, lite trams och flams blandat med geniala texter.
Och, inte minst …hans vänlighet!

Det är bara att leta det energialstrande  meningsfulla som ger dig vad just du behöver för att själv kunna ge!

Lycka till! 😊

image

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.