Äntligen känner jag mig fri att planera och tänka ”fritt i rummet”. Under brinnande termin drabbas jag lätt av tunnelseende och fokusering på ett steg i taget – en dag i taget – bara jag har gjort det och det, så kan jag ägna mig åt mina egna planer…. Fast  vid det laget när allt är gjort är jag rätt slut i rutan och behöver mest vila på sofflocket.
Men nu alltså…. Inför ”lansering” av mitt kommande projekt någon gång inom ett år, har jag provat något som heter Distrokids, som möjliggör lansering av musik på alla möjliga plattformar som Spotify och ITunes mot att jag betalar en årlig avgift, och sen kommer det pengar till mig om någon lyssnar.

Nu har jag testat med en av mina ”gamla” låtar för att se vad som händer… Ska bli jättespännande…  😊

Jag har nyss laddat upp låten och sen kan det ta 1 till 12 timmar innan de har processat klart all info så att den kan hamna på Spotify, osv….
Alla rättigheter är mina, men nu måste jag ju kolla om jag ändå behöver stimma mina 9 projekt-låtar?

Jaja… Ett steg i taget! 😊

Men min låt Indiepoppare som nu snart är ute på nätet, ska jag inte använda till något annat än skoj. Den kom till just för att jag under många år gick undrade vad ordet indie egentligen betydde. Men när jag en vacker dag för sex år sedan kom på att jag kunde googla på ordet, insåg jag ju att det handlade om mig. Det är jag som är indiepoppare med allt vad det innebär av home made productions under vissa basala och tekniskt simpla förhållanden. Och på den vägen är det än idag… Så låten är inspelad med viss självironisk touch. 😉
It’s me and my electric piano….

Och nu mina vänner…. Några dagar senare – på själva julafton blev den lilla indiepopparen lanserad på Spotify….det var jag och och Beatles, som av en händelse…. 😉

Gå gärna in och lyssna så får vi se om det regnar in några slantar. I så fall går de till välgörande ändamål, upplysningsvis.

Min egen lilla ”indiemusikhjälp”…..

I pytteliten experimentell anda! 😊

 

 

Här är ett album till dig … Indiepoppare av Camilla Roll

Lämna en kommentar

21 december, 2015 · 11:15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.