Och på den tredje dagen bakade hon brödet…. #Blogg 100

Nu har vi kommit till väsentligheterna. Back to basics. Bröd åt folket.

image

Det känns ju ganska så genuint att baka sitt eget bröd. Det där med självhushåll är ganska lockande. Förr i världen bakade jag ofta bröd till mellanmål på fritids. Men nuförtiden har vi varken kök eller tid över till sådan lyx, trots att det är både billigt, gott och nyttigt. Det man vinner på gungorna förlorar man på karusellerna….

image

Men visst kräver det mer personal på fritids om en ska vara sysselsatt i köket halva eftermiddagen.

image

Och personal på fritids är inte precis nåt man gödslar med i dessa dagar. Särskilt inte i ytterstadsskolor, men även fritids i innerstan drabbas. Det heter så snyggt att det ska satsas på skolan men alla partier utom vänsterpartiet har glömt att fritidshemmen hör till skolan. Jämfört med skolan är fritidshemmen den fattiga styvdottern, kusinen från landet, en Askunge som det hunsas med. Jag skulle inte reta mig så mycket om det bara vore de vuxna som drabbas, men det är barnen som kommer i kläm. Samma barn är så otroligt viktiga på förmiddagarna när de går i skolan. På eftermiddagen får de klara sig efter personalens, och sin egen,  bästa förmåga.

Men som sagt…. I innerstaden är förhållandena mycket bättre. Och för min egen del jobbar jag inte på fritids längre, så jag kan gå hem till mitt eget ”fritidshem” här hemma där jag bor och baka mitt eget bröd.

Och jag finner det vara gott! 😉

image

Och för övrigt har vi fått en ny liten prins i Sverige. För egen del är jag trots allt glad att kungatronen bara kan ärvas, för tänk om man kunde rösta på en kung eller drottning, och det skulle bli…… Nej, huvaligen! Jag vill inte ens tänka på det. Inte vill jag ha en president heller. De har ju dessutom makt. När jag följer valet i USA blir jag ännu mer mörkrädd. Vilken galning som helst kan ju bli president. Här i Sverige finns det ju i alla fall partier som bestämmer och röstar fram sina partiledare. I USA verkar partierna ha svårt att påverka nånting.

Tja…. Jag bakar så länge, och må rätt kvinna vinna!  😉

image

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.