Kul tur på kulturkväll. Dag 14, #Blogg100

Igår på körkonsert och ikväll på kulturkväll för lärare, på operan.

image

Det är som om jag har flyt. Om man aldrig utsätter sig för andras uttryck och konstarter kan nog själen förtvina sakta och nästan omärkligt. Så lätt jag har för att fastna i hemmets lugna vrå av ren slentrian. Kanske lite trötthet också, och lite liknöjdhet. Jag har sett så mycket och hört så mycket, tror jag, så att inte mycket kan överraska och överglänsa de kulturupplevelser jag redan haft.

image

Brukar ibland på skoj citera min gamle far när han sa, – ”Äh, det där har man ju hört tusen gånger…”
Men egentligen vet jag ingen, som liksom han, låter sig överväldigas av sina känslor när han upplever musik som han älskar.

image

Och nog är jag lättpåverkad också. Det kan vara ett skydd att slå ifrån sig. Orkar inte riktigt ta in mer än jag kan hantera. Fastän jag vet hur glad och euforisk jag kan bli av att höra musik som är så bra framförd att man blir hänförd, hänger jag ändå helst hemma i soffhörnet efter jobbet.

Men nu ska det bli annat av. Ut och konsumera kultur….Men i lagom doser.

För mycket och för lite skämmer allt, och eftersom det har varit för lite kultur en lång period är det dags för balans.

image

Jag är beredd. Jag vet vad som behövs – mindre bekvämlighet!
Svårare än så är det inte…. fast inte direkt lätt heller. Särskilt som det var ommöblerat idag när jag kom hem.
Måste provsittas…. 😉

image

Men kulturplikten kallar…. Och precis som jag vet, är det alltid mycket värt och mycket musik i huvudet som snurrar och pulserar runt i kroppen lång tid efteråt.

Ja, jag vet. Det är bara det att minnet är dåligt, så precis som när man skaffar sig träningsvanor, goda matvanor och studievanor kan man ju skaffa sig kulturvanor.

Hur svårt kan det vara?

image

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.