Låt musiken tala…

image

När musiken får ta plats i det gemensamma rummet är det som om minsta gemensamma nämnare ska råda. Mainstream-musik som alla kan enas om. Och visst kan det ha sina poänger att vi kan enas kring åtminstone en låt om året som ska representera oss. Vi blir som en enda stor familj, typ. Och det var väl OK förra året när inte bara artisten hade klass och musikalitet, utan även själva låten var riktigt bra. En låt som man fortfarande minns ett år senare utan att ha tröttnat. Gårdagens vinnare var också söt och charmig och kunde också sjunga, fast inte lika bra som Måns….. men låten…..?

Hur gick den nu igen?

En av de mest intetsägande låtar jag har hört på länge i den genren.
Frans första låt om Zlatan var ju makalöst bra, jämförelsevis…

Jag tycker den där tävlingen har gått i baklås för länge sen. Det handlar inte om musiken alls, verkar det som. Det är mer tur om den sötaste, coolaste, snyggaste, mest populäre artisten råkar ha fått den bästa låten, för då vinner den. Förr var det kompositören som var huvudperson, och en och samma artist framförde alla låtar för att det skulle bli mest rättvisande. Men det vore så klart inte säljande om Måns Zelmerlöv skuttade runt i fyra, fem städer och vecka ut och vecka in framförande 24 låtar på egen hand. 

Nej, jag tycker vi skippar tävlandet och går på pausmusiken direkt. I alla finaler har mellanakten varit bäst. Igår var det Måns och barnkör från Adolf Fredrik som tog priset. Sen kan vi väl få höra annan musik som också svänger utan att vara mainstream…. Och andra nya och gamla artister som är professionella musiker och sångare som har ett och annat att erbjuda oss soffpotatisar.

Men tävlingen då?

Den kan vi lämna till de andra länderna att ta hand om.

Själv tänkte jag ta en paus som jag gjorde igår. Det går jättebra att klara sig med internet och Facebook. Nej, jag har inte hört andra låtar än vinnarlåten,  men om den var den bästa så… 😉

Jag hörde Måns och Lynda…..

Enligt alla som uttalade sig på Facebook var de bäst och roligast. Och de var bra!

Men nu tar vi en ”pausfågel”.
Det är ju i alla fall söndag. Rast, vila! 😊

Lämna en kommentar

13 mars, 2016 · 14:17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.