Inte förenligt med min ateistiska tro….

Inga gudar hava jämte dig? 

Nej, jag tror inte på några gudar. Jag tror på mänskligheten och det är min sanna barnatro. 

Om någon har burit sig illa åt mot mig eller andra, har jag alltid tänkt att det är ett misstag. Att det finns en dold anledning eller att jag själv har missförstått. Jag har nog varit förskonad från elakhet och misunnsamhet i mitt liv, med få undantag, som inte har rubbat min naiva barnatro, att alltid tro andra människor om gott ända tills någon har bevisat motsatsen.

När någon i dagarna före jul predikar att:  -”Du skall icke dela med dig! Du skall icke vara god mot din nästa, ty du vill bara skaffa godhetspoäng och gör det för egen vinning!” – Då känner jag att detta är inte förenligt med min ateistiska tro.

Att vilja vara delaktig i en större gemenskap än i mitt eget lilla ego är alltså bara ett i grunden ett egoistiskt tänkande. Att vilja hjälpa en människa i nöd är en affärstransaktion, som ett spel på Facebook. Du hjälper andra att skörda på Farmtown så vinner du poäng. All denna jakt på poäng undergräver mänsklighetens normala generositet och medmänsklighet. Kanske är mänsklighetens goda sidor ett minne blott?


Vad ska jag tro på nu då?  

Tomten?

God Jul, så länge! 😊 🎄 🌟 💘 🎅 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.