Snart är det fredag! #13

I morse räddade jag mig själv genom att tänka positivt. Det gäller att inte hänga upp sig på småsaker…som att det är måndag nästan jämt. Då går det ju bra att tänka att lika ofta som det är måndag är det också fredag. 

Det är inte så att mitt jobb är så outhärdligt att jag inte står ut med en arbetsvecka till, men vad det nu beror på, kommer den stora vårtröttheten vällande över mig så här i mars. Slask och blask och bleka färger. En och annan krokus kikar upp nu ur rabatten och solen tittar ut ur molnen. Men sen då? Vad ska jag göra med våren? Den gör mig trött och rastlös på en och samma gång. Befinner mig i ett enda hav av ingenting, medan omgivningen springer runt och kvittrar om hur underbart det är på våren.


Och jag surar. Antingen är jag för varmt klädd eller för kallt klädd eller så blåser det eller skorna är blöta efter att ha klivit i en vattenpöl. Jovisst. Solen skiner.

Men att jag inte trivs med våren ”det får man väl inte säga i det här landet”…. så jag låter bli. 😉 

Fast nu kunde jag ju inte hålla mig, förstås. Och därför har jag alltså kommit på att jag ska hitta mina egna små glädjeämnen att gotta mig åt så jag inte drunknar i min egen surhet. Det här med fredagar, t.ex, som kommer minst lika ofta som måndagar…..tror jag. Och så är det fågelsången….Och har jag tur blir det snart barmark och cykelvägar. När vi väl har kommit dit kan våren bli riktigt uthärdlig. Men sen i maj skruvas det åt igen. Allt ska göras, i alla fall i skolans värld. På några veckor ska det hinnas med mer än man annars hinner med på en hel säsong …. 


Då är det bara att tänka att snart är det fredag! 😊 

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Snart är det fredag! #13

  1. Per-Anders

    Jodå. Så är det. Längtan efter nästa fredag är det som håller livsgnistan uppe. När det gäller våren ser jag den som en återkommande pånyttfödelse. Övergången mellan vinter och vår kan vara lite skakig. Men bara snön smälter bort och gruset på gångvägarna blir bortsopat kommer sommaren. Fint blogginlägg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.