Iväg  med spis och säng . #19

En ny spis skulle ut till landet. För att den skulle kunna fraktas över stock och sten, och i guppiga vildsvinsutgrävningar på tomten, krävdes en pirra. Den lånade vi av syskonbarn familj som händelsevis ville bli av med en gammal våningssäng, som vi därför surrade på biltaket för att ta med ut. 

Den soligaste dan på länge for vi ut till landet med bror och svägerska i deras rymliga volvo. Det var tur det för ensamma hade vi inte lyckats dra spisen över tomten med alla vådliga hinder.

Men spisen var fin. Den finaste som har sett dagens ljus på detta ställe…. 😊 

Sen gällde det om sängen skulle gå in i det lilla rummet i huset på längden och bredden. Jorå, vi mätte…  Men på höjden? Det är ju snedtak. Efter ytterligare mätande visade det sig att den skulle kunna smita in perfekt, med lite tur.  In med sängen i olika sängdelar. Nu är det bara resten kvar. Sedan det blev en smärre översvämning under diskbänken, på sportlovet har ju köksdelarna i huset plockats ur för att vi skulle kunna kolla att inga fuktskador hade uppstått, vilket inte hade skett, som tur var. Det är lugnt nu. Bara ihopmonteringen  kvar. Som ett gigantiskt Lego, kan man säga. Det där med köks-ö, som har blivit så modernt, har fått en ny innebörd … 

Nu dessutom med splitter ny ”spiskloss”. 

En intensiv dag i skön miljö kan man säga, sammanfattningsvis. 😉 

Sov gott! 😊 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.