I rörelse med djur…. #26

När jag var barn önskade jag mig en hund och en häst. Det var det enda som stod på önskelistan i flera år trots att mamma och pappa förklarade att det inte gick att ha en hund eller häst mitt inne storstan där vi bodde. På Stureplan, praktiskt taget. Jag fick heller inte rida eftersom min stora kusin som var ridlärare, en gång hade blivit sparkad av en häst. Alldeles för farligt,  tyckte de.

Nå. Får man inte rida, får man åtminstone rita hästar! Något jag gjorde med viss framgång under många år. Och det min pappa många gånger berättade för andra om var hur jag kunde rita hästar ur alla vinklar och i alla möjliga rörelser. Var jag än började på hästen – vid huvudet, vid manken eller svansen – så nog blev det en häst i rörelse alltid. 

Mitt lilla knep var att jag hade hästtidningar hemma som hette ”Trav & Galopp” som jag hade ärvt av min storasyster som inte heller fick rida. Jag tror det var hon som tipsade mig om att lägga smörpapper på hästbilderna och kalkera och imitera tills jag en dag blev så säker att jag kunde rita utan förlaga. I de där tidningarna var ju hästarna nästan alltid i rörelse och därför blev det så att jag blev bäst på hästar i rörelse. När man väl vet hur en häst rör sig är det inte så svårt att överföra rörelsen till andra varelser – djur eller människor. 

Tyvärr ritar jag inte mycket längre, så resultatet numer blir inte lika bra som förr. Övning ger färdighet, som bekant.

Numera får jag nöja mig med att fånga ett och annat djurs rörelse med mobilkameran. Eller inte… Men en och annan bild blir det ändå – rörelse eller ej.

Vackert så! 😊 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.