Somliga går med trasiga skor…. #28


Mina shoppingvanor är i det närmaste obefintliga. Inte för att jag inte skulle ha råd – för det har jag i och för sig inte -utan för att jag vet nästan inget mer ångestframkallande än att hasa runt i butiker och inte hitta något jag tycker om och när jag hittar det, passar det inte. Då svartnar det för mig och jag går ut ur affären kallsvettig, blek och nästan darrig…


Men det finns vissa saker som är något lättare att shoppa och det är skor. Dels gillar jag skor och dels vet jag ungefär vad jag tycker är snyggt i skoväg, vilket jag sällan gör när det gäller kläder. Men skor är förstås inte billiga heller. 

Cornelis text om att somliga går med trasiga skor passade synnerligen väl in på mig de senaste dagarna. Jag bara måste ha ett par nya, av förklarliga skäl. Det hör till att de skor jag har haft har passat som hand i handske medan alla andra har varit för små eller stora, breda eller obekväma, för varma eller trånga. Men jag har kunnat gå in och bara ta ett par nya Ecco-skor av precis samma modell de senaste gångerna jag skulle uppdatera mina skodon. 


Men nu var modellen utgången! Precis som min egen sko. Bara sådär… Tyngd av beskedet igår gick jag hem och begrundade mitt elände för att idag gå in i en annan skoaffär,  där jag provade igenom hela sortimentet. Jag tog för ovanlighetens skull god tid på mig och till slut, nån timme senare hade jag hittat två par skor som passade perfekt. Men den ena modellen kändes lite för tung och varm. Den andra var lätt och smidig. Vårluften fick avgöra! 😊 


Dansade nästan hem i mina nya skor, medan de gamla fick gå till sina fäder… Så glad blir jag nästan aldrig över nya kläder.


Men hemma igen kände jag en stor förtvivlan när jag läste i denna LÄNK om de barn som ikväll ska utvisas till Afghanistan på mycket lösa grunder. 

Vilka kan tänka sig att skicka sina egna barn, sina syskon eller vänner till ett ställe där de kan bli dödade eller illa utsatta på olika sätt? 

Vem vill själv åka?

Det spelar ingen roll om skorna är trasiga eller nya – Jag vill inte vara i deras skor! 


Måtte alla politiker i Sverige komma till sans och ge alla ensamkommande barn och ungdomar amnesti snarast…innan de sker fler olyckor.  Jag vill inte ha det på mitt samvete. 

Vill du?

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa! Det är bara att gå välskodd ut i kampen för allas rätt till ett liv – Den röda tråden… Knyt skorna och näven och kom, vetja! 😊 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.