Renovering time! 

Nej då….. Det är väl inget större fel på mig, men när förkylningssymptom kommer smygande på tå, som tomtarna i ”Midnatt råder”, blir jag kanske alltför försiktig. Kryper liksom in i mig själv och den trygga ”stugvärmen”. Vi är ju inte i en stuga just nu och nästan den enda värmen kommer från ett extra olje-element som står mitt i vardagsrummet sedan man bytte ut husets alla vanliga element tidigare i höstas. Vår katt har funnit en ny kompis i detta element och ligger och trycker sig mot det och tycks trivas med värmen därifrån. Själv skulle jag svettas ihjäl i hennes päls, men katter är ju inte som vanliga människor…  😉 

Att bli förkyld är ju inget större problem så länge man inte har feber eller huvudvärk, vilket jag inte har haft vid det här tillfället, men jag märker att för varje år som går har jag allt mindre tålamod och ork på mitt arbete, om jag så  bara är det minsta indisponerad. Det värsta är ju att det kan gå ut över barnennpå jobbet, på ett eller annat sätt. 

På andra arbetsplatser kan man kanske bli otrevlig mot kollegor eller utföra sitt jobb mindre bra, men det drabbar inte tredje part lika mycket. Fast just nu kommer jag inte på vilken arbetsplats som skulle vara bra att vara lite småkrasslig på. Definitivt inte på sjukhus eller förskola,  i butik eller i restaurangkök…. Kanske lite lättare på kontor?

Jag vet inte, men jag tror att man blir mer ljudkänslig med åren, i samband med infektioner. De som tycker att man ska jobba tills man blir 75, kan inte ha jobbat med barn. Inte heller på byggen eller i bullriga fabriksmiljöer. 

Hur det verkligen är att jobba finns det inga entydiga svar på. Det är ju olika från fall till fall och dessutom förändras vi ju alla med åren och med nya erfarenheter. Däremot kan man väl säga rent generellt att villkoren är olika beroende på vilka arbeten och förmågor man har och dessvärre kan dessa bedömas helt olika beroende på status och  förutsättningar och beroende på vem som dömer….  😉 

Orättvisor förekommer överallt men en del människor verkar överleva all världens elände, medan andra är känsliga och dukar under för minsta förkylning. 

Jobbar du med barn och människor blir du oftare smittad och behöver ibland bli sjukskriven och förlorar mer inkomst än andra. När jag var ung var det sällan ett problem för mig. Jag blev nästan aldrig sjuk. 

Men… säger en del…..  ”Du behöver inte ha det där jobbet. Du har valt själv.”

Det kanske jag har. Men jag har inte valt att bli förkyld en gång i månaden.

Och varför sitter jag och tänker på jobbet på lördagen? 

Bra fråga! 😊 

Nu ska jag bara njuta av att vila en hel kväll och en hel dag till. Vem vet? 

Kanske blir jag helt kry på kuppen?

Så, vad gnäller jag om?

God fortsättning på helgen……

 ”a – a – a – atjoo!?”

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.