Soliga utsikter….

#82darkvartillavslutning

Inte vet man vad som ska hända i livet. Det kan hända saker utan förvarning över en natt. Trafikolyckor, väderomslag på sjön, man kan vinna på lotto. Ett oväntat besök. Någon dyker upp som du inte har sett på länge.

Det enda du vet är att du inte kan vara förberedd på allt. Men det du kan vara förberedd på är ändå det du har viss kunskap om.

Du kan förbereda dina lektioner om du är lärare. Du kan se dig för när du går över gatan. Du behöver inte stå som ett levande frågetecken om du inte har pengar på ditt SL-kort. Många frågetecken kan du räta ut själv om du känner minsta oro inför nutid och framtid.

Den oro en människa kan känna kan naturligtvis vara befogad om hon lever nära våld eller hot om våld. Men gör du inte det, vore det allra bäst om du tog reda på hur du skulle undvika hotfulla situationer istället för att sprida ännu mer oro i din omgivning.

Det är ett ansvar vi alla har att förbereda oss för att kunna sprida lugn och harmoni.

En del av våra politiska företrädare borde ta ett extra ansvar precis som en lärare eller förälder, eller en läkare eller polis, ska visa modet att vara lugn i trängda situationer, men även i mer vardagliga situationer. Påvisa soliga utsikter och inte svarta hål i samhället i första hand. Inte falla för frestelsen att sprida den oro som bara förgör.

Om alla är oroliga för allt, hamnar den reella oron i bakvatten. Den som handlar om vår överlevnad. Oron för klimatet på vår jord. Den oron är det däremot tyst om överlag. Där har politikerna en jättechans att ta ett övergripande ansvar.

De måste visa vägen ut!

Kan vi begära det av våra politiker?

Ja. Men frågan är om de klarar det. Vad är störst? Att vinna makten till varje pris, eller att vinna väljarnas förtroende?

Jag känner en viss oro för att flertalet politiker redan har valt det förstnämnda. Men det är ingen oro jag tänker sprida…. 😉

Ha en fortsatt skön söndag!

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.