Min huvudvärk….

Omväxling förnöjer….

Sitter i fåtöljen Med en febrig panna. Somnar till litegrann och vaknar med huvudvärk. Emellanåt läser jag förstrött aviseringar och nyheter på Fb, men somnar igen och vaknar med nackspärr….och utan huvudvärk. Alltid nåt.

Min morgon ägnade jag åt sms-konversation med mina kollegor eftersom jag skulle vara hemma några dagar. Sen steg temperaturen i kroppen. Tänk så lätt man kan tappa stinget av lite feberfrossa. Jag sitter ju ändå bara still. Fylls av tacksamhet trots allt. En vanlig virus och jag kan sjukskriva mig lätt som en plätt. Blir inte jagad av arbetsgivare och får förmodligen ingen prick i himlen.

Vårt välfärdssystem haltar en aning men i grunden finns en viss trygghet. Jag vet att jag skulle mötas av en hatstorm om jag yttrade detta på mer tvivelaktiga medier, så då gör jag inte det.

Människor som överhuvudtaget inte delar mina åsikter skulle få krupp.

Vadan denna ilska? Hur kan man gå i taket så fort en miljöpartist har uttryckt sin åsikt? Hur kan man gå all-in så fort en pensionär inte har fått tårta till lunch, fast det är hens födelsedag (tårtan kom senare visade det sig) ?

När jag läser den ena absurda kommentaren efter den andra, tänker jag: Det där är inte min huvudvärk. Och jag kan inte påverka någon eller några med att öppna samma eld tillbaka. Hela USA har marscherat mot våld och vapen, i tankarna eller i verkligheten. De manar till återhållsamhet.

Det är bara att luta huvudet tillbaka och slumra in ett slag.

Det borde höra till alla människors bästa egenskaper – att hushålla med energin, att spara på krafterna. Tids nog kommer vår tid. De eftertänksammas tid. Då vi ger svar på tal….

Måtte den bara inte komma för sent….

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.