Nu är den förgrymmade våren här!

Alla älskar våren. Jag vet. Och nu är den här. Men vad ska vi göra med våren när vi inte hinner uppleva den?

Mitt grundrecept på ”Vårblandning i stressad sky” – en gryta på alla vårens tecken från ditt eget skafferi:

1. Tag fram din almanacka. Blanda ner alla dina uppdrag på jobbet, allt du bör göra, du borde ha gjort, och allt du har glömt att göra igår som du måste hinna i morgon, och fräs lätt bakom din panna. Sjud sen med en lätt huvudvärk och en ipren. Låt puttra en stund medan du hackar i dig några starka upplevelser från världens nyheter. Ett krig, en nazistdemonstration, en global uppvärmning, en omänsklig behandling av ensamkommande asylsökande, samt en akademi i upplösningstillstånd. Fyll sedan på med den Golfström som har tappat farten, så den knappt täcker grytans läckra innehåll. Du kan krydda med allt du hade velat göra men inte hann… gå på bio, träffa vännerna och läsa god bok. Lyssna på musik eller planera ett genomtänkt tema till nästa vecka… Lägg locket på! Låt stå och grubbla!

2. Koka upp på högsta värme utan lock och låt grytan reducera under en veckas tid. Till helgen kan läckerheterna avsmakas med halsbränna, muskelvärk och sömnstörningar.

3. Till efterrätt serveras en huvudvärk med doft av längtan till landet och ett stänk av gamla oförrätter i syrlig sås.

4. Serveras med ett glatt humör med hopp om livet.

Köket rekommenderar: En lämplig soffa att sova bort resten av helgen i efter väl förrättat värv, samt en nypa luft om orken tillåter inför nästa veckas vårgryta – med en ännu mer upptrappad smaksensation. Det gäller att vara på tå för att hinna uppleva vårens ljusa kvällar och glada picnic-stunder. Glöm därför inte att andas, slappna av, skratta och lär känna dina egna tillgångar och möt våren med tillförsikt. Öppna upp ett fönster och låt solen värma din kropp. Gå upp en timme tidigare för att hinna med din friskvård, ditt yogapass, och din heliga frukoststund. Klappa din katt och känn hur avstressande det är innan du i lugn och ro ilar till ditt arbete med ett leende på läpparna.

Och framför allt! Passa på att njuta….

Våren är här!

Snart är det jul igen…..

Har jag missat nåt? Jo….

…..Salta efter behag med egna fritidsaktiviteter och andra evenemang som du ser varje dag på Facebook att du har missat att glädjas åt …..

Smaklig måltid! 😋

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.