Alla dessa dagar….

I mina ljusa stunder kan jag fylla en dag med mycket. Vettiga tankar, olika projekt, aktiviteter för såväl hjärna som kropp och själ.

Men vissa dagar känns det fullt tillräckligt att bara ligga på soffan med en katt på magen och småslumra lite grann. Men en viss gnagande oro gör sig påmind. ”Tänk om jag inte hinner….”

I början av augusti infinner sig alltid ett visst vemod. Snart slut på sommaren, på ledigheten, på friheten från alla påbud och inordning i scheman och rutiner uppsatta av någon annan än mig. Hur det nu är, har jag alltid gillat att ha rutiner och ordning omkring mig för att göra något vettigt av min tillvaro. Men igår insåg jag plötsligt att det var jag som skulle sätta upp mina egna ramar i fortsättningen. Ingen chef eller föreståndare kan längre beordra mig någonting. Det finns inget datum spikat när jag måste ta mitt pick och pack och katt och åka hem till stan. Inte ens här på landet finns det någon släkting som har bokat stugan vi bor i efter oss….

Nu är jag pank och fågelfri….. 😉

Igår fick jag en påminnelse på facebook om hur det var för ett år sedan…. Vi packade och städade ur stugan för att några skulle komma efter oss och för att jag skulle börja jobba igen 8/8. En ovanligt tidig terminsstart. Men inför mitt allra sista år som löntagare, kändes det ändå roligt och spännande, för jag skulle ju avsluta med flaggan i topp med en egen klass. Nu kan jag väl säga att inget blir som man tänkt sig, men jag genomförde det hela i alla fall, på mitt bästa sätt efter de förutsättningar jag och vi hade. Oavsett hur det gick, visste jag ju ändå på ett ungefär vad som krävdes av mig och att det krävdes av mig att jag var där på plats och i tid i ur och skur.

Igår fick jag en aha-upplevelse….

Ingen förväntar sig något av mig längre. Jo, mina nära och kära och vänner och bekanta hyser väl vissa förhoppningar om att jag ska fortsätta att vara ungefär som vanligt. Gå upp på morgonen, laga mat och utföra vissa hushållssysslor, som vanligt, och kanske vara lite mer närvarande och trevlig än vanligt. Men i övrigt?

Inga krav och inga uppdrag. Inga oförutsedda konflikter som jag ska lösa och hjälpa till med.

Alla dessa dagar ska jag själv ta ansvar för och förvalta efter bästa förmåga. Jag är nyfiken på hur det kommer att gå även om jag har ett visst hum om hur det ska bli. Jag har ju ett eget långtgående dans-matteprojekt som jag har tänkt färdigställa och paketera för användning för omvärlden, men det finns ju inga tidsramar och ingen blir besviken utom jag om jag inte gör det jag har tänkt. Jag har också tänkt öva lite på altfiol så att jag eventuellt kan börja i en liten amatörorkester i höst. Men det finns inga krav där heller….Bara en morot att det vore kul att ingå i ett sammanhang… Det finns också andra saker jag vill göra själv och tillsammans med andra, men det är upp till mig om det blir något av med något. Hisnande tanke….

För första gången i mitt liv har jag ingen över mig som bestämmer över mina dagar och minuter. För många kan nog det också kännas kravfyllt – att behöva bestämma allt själv. Att vara påhittig och företagsam som en företagare. Peka med hela handmen och varje dag välja en aktivitet lämpad för tillfället och sinnesstämningen. Många bävar nog inför detta att ha obegränsat med tid till sitt förfogande.

Eftersom jag är en långsam natur bävar jag inte inför alltför mycket tid utan känner mer det som jag skrev om i början – en liten oro….. Hur ska jag hinna bestämma vad jag ska göra av dagen innan det är dags att gå och lägga sig igen…. Jaja…..

Det kommer nya dagar…. Alla dessa dagar kommer jag att njuta av på olika sätt. Och på mitt sätt….

Tjolahopp! See you…. 😁

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.