På det sjätte smäller det… #6Helgbloggboken

Dag #1 gjorde jag ju upp en plan för mig själv med 15 punkter, mer eller mindre lätta att följa.

Jag måste säga att jag är ganska nöjd med resultatet, så här redan på den sjätte dagen. Jag har lyckats på alla punkter, utom  punkt 4, punkt 9 och punkt 12. Jag har ännu inte städat bland mina papper, och jag har inte börjat öva fiol än, men faktiskt lite piano, fast det var förra veckan. Och jag har sovit oregelbundet – vaknat på nätterna och oroat mig för saker som jag sällan tänker på under dagtid. Men jag har ju kunnat ta igen tid, som tur är. Man är ju pensionär! 😊

Men i huvudsak har jag lyckats bättre än jag vågat hoppas på vad gäller att avstå nättid på Facebook,  och vinsten har verkligen överträffat mina förväntningar.

En av de viktigaste anledningarna var att jag ville hinna med mer eget kreativt skapande, men också för att jag vill hinna läsa mer skönlitteratur själv. Och idag har jag även uppnått det sistnämnda målet.

Jag har läst en av mina födelsedagsböcker – fyller ju år i oktober.. 😉 – och det är inte vilken bok som helst! Den är skriven av min systerdotter, Lisa Linder och hennes vän Andreas Kundler. Boken är del två i en serie av tre, för mellanstadieåldrarna och upp till typ 90. Är man äldre tål man väl inte riktigt spänningen. Jag tålde den knappt själv. Läs den, men läs först första delen – ”Övergångarna” – och om du har överlevt den kanske du vågar dig på även den andra – ”De svarta liljorna”. Del tre kommer i höst. Det kan bli en ruggig väntan….. 😉

Nu har jag ju bloggat varje dag från första januari,  som en (b)loggbok för mig själv, men jag ville också skaffa mig en slags vittnen, så jag inte skulle ”fuska”  på vägen, men det är inte min avsikt att blogga varje dag resten av året. Ni kan vara lugna….. 😉 Men kanske jag fortsätter några dagar, eller någon vecka till, tills läget känns stabilt och jag har följt planen till punkt och pricka?

Den som lever får se. Jag har ju också skaffat mig mer tid till bloggen tack vare min plan. Bloggandet faller ju delvis under punkten ”eget skapande” så det blir ju lite ”win-win-situation” där också.

Snart slut på julhelgen och alla arbetande människor tar avstamp för en ny termin med olika uppdrag. Jag läste i tidningen att människor som upplever sitt jobb som meningsfullt mår bättre och jobbar bättre och längre än de med ett meningslöst jobb. Problemet är väl att människor med meningsfulla jobb ofta utnyttjas till max – i vård, skola och omsorg, exempelvis – och löper av den anledningen större risk att bli sönderstressade av sitt jobb. Det man förlorar på gungorna….

Nu hoppas jag att ni har ett lagom meningsfullt och lagom stressigt jobb, så att ni kommer fram till nästa ledighet med hälsan i behåll och näsan över vattenytan!

Till dess: Ha det gott så länge. Det ljusnar! 😊 💕 🌍

Länk till dag#1

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.