Nu, Nu, Nu!

Idag var en unik dag. Efter att ha sympatistrejkat på Mynttorget många fredagar sedan i höstas, för klimatet, tillsammans med ibland bara en eller två ”handfull” människor, var vi idag bara en av 15000 personer. Nästan obegripligt. Men helt fantastiskt! Något att berätta för sina barn och barnbarn om, om jag hade några. Men upplevelsen var surrealistisk. Samtidigt fick vi rapporter om att det strejkas i 123 länder och i 2000 orter, tillsammans med ungefär en halv miljon människor på vår planet.

Världen får helt enkelt inte kapsejsa! Ett enkelt budskap från nästa generation. Och vad kan jag – en enkel ”folkskollärare” från Stockholm – göra, annat än att hänge mig åt denna rörelse och att hoppas att hela världens makthavare gör detsamma?

Jag har ingen makt, men jag har ett val. Att stödja eller inte stödja….

Det har vi alla.

Vad väljer du?

I vimlet såg vi… 😉

…. Politiker, kända och okända, aktivister och inaktiva, men alla var – ack så engagerade! Tack Greta och alla unga och gamla som har jobbat för det här! En upplevelse för livet. För mitt alltså… Och förhoppningsvis även för kommande generationers liv.

Men det är upp till oss. Inte lång tid kvar…. 😉

Trevlig helg! 😊 💕 🎶 🌍 ☔ ☀

Ä

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.