Veckobrev för framtiden..

veckobrevforfuture #vecka462021

Hej alla Planetskötare!

Ja, hur många är vi egentligen, som demonstrerar, agerar och skolstrejkar varje vecka? Väldigt många var det i Glasgow för några veckor sedan, och i hela världen, men just idag på Mynttorget och kring riksdagshuset och Sagerska var det väl mer spridda skurar, eller snarare ett väldigt milt, knappt förnimbart duggregn. Men fina skyltar och körsångare, ”mindful steps for future”, skolstrejkare och ”couching for future” stod där utposterade och väckte uppmärksamhet på olika sätt. Och en stor skolklass som gick förbi på slutet, som ropade ”Rädda klimatet” i kör. ”Många vattendroppar små, bildar en stor å”.


Frågan är om vi hinner. Tiden är knapp. Att vända trenden och få finansvärlden att sluta med sina kortsiktiga kvartalsrapporter, och att få världen att inse att vi som tillhör de rikaste 10 % i världen (alla som tjänar över 27000 i månaden) orsakar 50% av alla fossila utsläpp. Att om alla delstater i USA som har färre invånare än 20 miljoner skulle säga som många i Sverige gör – ”det är Kina som är värst, så det spelar ingen roll vad vi gör” – skulle det bara vara tre delstater i USA, med fler invånare än 20 miljoner, som skulle behöva ”bry sig”. Det är så lätt att tro att de egna utsläppen är som en ”fis i rymden”. Även de allra rikaste kanske kan tycka att deras flygresor inte är nånting jämfört med de ännu rikare som tar just en rymdraket ut i rymden. Undrar vilka rymdfararna jämför sig med? 😏 Tänk att det är så lätt att hitta ursäkter,, men ack, så svårt att ta ansvar för sina egna handlingar och ändra sina vanor för en bättre framtid.

Men… trevlig helg, så länge!
🙂♥️🌍

#FridaysForFuture #FightClimateInjustice #PeopleForFuture #UprootTheSystem

Lämna en kommentar

19 november, 2021 · 15:07

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.