Tid för avfall…

Vi hade turen att få med en ”gästarbetare” på dagens demonstrationsbild, med en mycket skojig mössa.

Tänk vad lite som behövs för att liva upp… 😏

Vi behöver mångfald inom alla områden – kultur, humor, klimataktivism, och den biologiska mångfalden i skog och mark. Vi behöver däremot inte politisk enfald, som nuvarande regering representerar, när deras enda lösning på klimatförändringarna är kärnkraft. Nu har jag kommit på en genialisk, men satanisk idé. 😏 Varje gång en politiker i regeringen eller i samarbetspartiet påstår att de kan rädda klimatet med kärnkraft, ska vi donera en tunna radioaktivt avfall till den politikern, att förvalta och förvara på säkrast möjliga sätt i 100000 år. Och det ska betraktas som enskild egendom, så att det går i arv till politikerna barn – och inga andra – för många generationer framåt.

De måste alltså ta personligt ansvar. Men eftersom de verkar ta lätt på livsfaran med det radioaktiva, kanske de kan gräva ner tunnorna i sin egen trädgård…. eller? Det blir en slags ”sanning och konsekvens”-lek.

Många tunnor blir det till Ulf i julklapp, i alla fall. Sådana små tankeexperiment roar jag mig med för att lätta upp tillvaron. 😏 Det är ju ändå ett enda stort experiment med vår planet som hela vår civilisation pysslar med just nu, så varför inte spetsa till det lite extra?

Det kan gärna komma lite uppföljningsprogram i TV också – ”Hemma hos Uffe – vad ska han göra med sina tunnor? Gissa i Duo-appen!”

Skämt åsido.. Trevlig helg! 💚🌍💚

Tillägg: gunzeta har kommenterat: ”Du fick med de engelska miljökämparna också ser jag (bild nedan). Den ena var frontfigur i Architectures Climate Action Network, ACAN och den andra hoppades att kolgruvan, som ska öppnas i norra England, stoppas. Hon tänkte själv sätta sig i vägen, bokstavligen.

#FridaysForFuture #peopleforfuture #nejtillkärnkraft #climatecrisis #biologiskmångfald

Lämna en kommentar

9 december, 2022 · 15:47

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.