Vi ser er!

”We are watching you”! Ingen makthavare ska få sova gott om natten, så länge som de negligerar klimat och miljö. Vad de säger stämmer sällan överens med vad de gör, för de gör mycket lite och pratar desto mer.

Det börjar likna en fars, om man har sinne för humor, när alla löften och stora ord faller ett efter ett, och kvar blir knappt en välputsad fasad. Regeringen hoppas på det bästa och verkar lita på Guds försyn att de ska klara klimatmålen, eftersom de själva inte tänker lägga två strån i kors.

På onsdag får de tillfälle att visa upp sin goda vilja, när @klimatriksdagen ska lämna över Gretas stora Klimatbok till alla riksdagsledamöter (många har varit med och samlat). Det blir tal och högtidligt symboliskt överlämnande (alla ledamöter får boken i sitt postfack) och alla partier utom ett, skickar representanter att delta. I boken finns det tips på vad man kan göra för att bidra. Punkt nr 1 är ”att informera sig”. Så boken blir en bra start för riksdagen att börja ”folkbilda” sig och engagera sig.

Sen kan vi ”snacka”, och inte bara köra tomma ord, för ”tomma ord och mera prat, räddar inte vårt klimat.

På Mynttorget 12.15 onsdag 25/1

Kom på lunchen och delta!

🙂 💚🌍💚 #FridaysForFuture #peopleforfuture #FightClimateInjustice #PeopleNotProfit #climatecrisis

Lämna en kommentar

20 januari, 2023 · 16:56

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.