Fredags-rapport!

”Rapport från en….”….nej, inte en skurhink, men från en synnerligen uthållig skara människor som varje fredag ses utanför Sagerska, sedan 2019, och förresten ännu tidigare – sedan 2018, då vi deltog i Fridays For Futures skolstrejk på Mynttorget.

Nu uppvaktar vi den statsminister som råkar bo på adressen…😏 Den nuvarande verkar inte intresserad av uppvaktningen, och heller inte av ämnet i fråga… nämligen världshistoriens viktigaste fråga.

Vi diskuterade idag också medias frånvaro i onsdags, när i stort sett alla Sveriges miljöorganisationer överlämnade Gretas Thunbergs faktaspäckade ”Klimatboken” till alla riksdagsledamöter. Inte ett ord om det i Svt, DN, SvD eller andra större dagstidningar – men ETC, Syre och Kyrkans tidning var där och rapporterade.

Men som av en händelse gick det förbi en journalist och en fotograf från SvD idag, som tog ett foto av oss, och som vi också hejdade och pratade med om just brist på klimatbevakning från medias håll. De var mycket trevliga och inlyssnande.

Dessutom fick vi också respons från Jytte Guteland (S) som också passerade och vi tackade henne för fint tal i onsdags och hon tackade oss för vårt – klimatrörelsens – stöd i onsdags. Hon berättade att hon hade känt vårt stöd i ryggen när hon sen hade debatterat med Romina Pourmokhtari i riksdagen. Kanske att hon inte känner stödet från sitt eget parti? Men då är det ju bra att hon har oss! 😏

Hon skyndade först vidare, men kom sen tillbaka för att ta några bilder av oss demonstranter. Det blev en bra dag med flera ”soliga” minnen, i flera bemärkelser.🌞 Trevlig helg! 💚🌍💚

Varje Fredag 11 – 13 utanför Sagerska

Varje Lördag 12 – 13 på Medborgarplatsen

#FridaysForFuture #peopleforfuture #climatecrisis #FightClimateInjustice #PeopleNotProfit @jytteguteland

Lämna en kommentar

27 januari, 2023 · 16:52

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.