What have we done?

”What have we done”, sjöng XRs klimatkör när jag lämnade dagens demonstration vid Sagerska och Mynttorget. Det är en fråga vi alla måste ställa oss, inte minst regeringen med dess regeringsunderlag, som stup i kvarten fattar direkt ”naturvidriga” och människofientliga beslut.

Idag stod det en kille och filmade oss vid Sagerska både länge och väl utan att fråga om det var OK, och utan att presentera sig försökte han gå vidare, men vi pressade honom på vem han var och det visade sig att han kallade sig frilansande journalist som ibland skriver för Samnytt. Då fick han en liten intervju med en av oss.

Sen fick jag höra av de andra att Säpo hade stått på en ”Sagersk balkong” och fotat klimatdemonstranterna som var där då. Det var antagligen med anledning av något möte de hade på Sagerska, men det känns en aning obehagligt med tanke på att man vet att flera i regeringspartierna likställer klimataktivism med terrorism.

Regeringen har ju sagt att det viktigaste för dem är att människor i Sverige ska känna sig trygga. För egen del måste jag säga att jag har aldrig känt mig lika otrygg i hela mitt liv, som under denna regering. Jag litar inte ett ögonblick på att de vill mig väl. Eller att de står upp för de värden som är allra viktigast för mig – naturen, biologisk mångfald, klimatet, kulturen och mänskliga rättigheter. Snarare känns det som om de föraktar och spottar på det som ligger mig närmast om hjärtat. Och jag vet att jag inte är ensam om att känna så.

Det är just nu den enda trösten. Vi är inte ensamma, vi som kämpar och vill ha en bättre framtid för oss själva och framförallt för kommande generationer! ”Hej då, vi ses imorgon”…. 😏 (Sista filmens sista replik) Varje fredag vid Sagerska 11 – 13 Varje lördag på Medborgarplatsen 12 – 13

Låt oss bli många! 💚🌍💚

#FridaysForFuture #peopleforfuture #FightClimateInjustice #biologiskmångfald #SaturdaysForFuture

Lämna en kommentar

10 februari, 2023 · 16:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.