Kan naturen dansa?

Finns det ljus i mörkret? Kan naturen dansa?

Bild från ”Amazing world”

Om vi ger de rätta förutsättningarna för naturen – och oss själva – kan vi se ljus i mörkret…. Och får skogen växa utan kalhyggen kanske vi får se naturen dansa också… 😏

Det pågår just nu ett krig mot kultur och natur, orkestrerat av ett parti i maktposition. Det som gör människan speciell om man jämför med andra djur är att vi kan uttrycka oss i text, bild, musik och dans, så att andra kan känna och förstå oss själva och världen. Ju skickligare vi blir på att måla, sjunga, spela, skriva och dansa, desto större upplevelse för betraktaren. För att bli skickliga, måste vi öva och lära oss men vi måste också samarbeta, såsom varje musik- och teaterensemble samarbetar inför ett framträdande. Då kan magi uppstå, när alla upplever något tillsammans – ensemble och publik.

Om vi kunde förenas på samma sätt som en opera-ensemble, att först läsa och lära oss och varann om klimat och miljö, för att sedan iscensätta en rörelse som leder till en omställning, som blir så bra att alla vill delta, kan kanske magi uppstå.

Precis som i operaföreställningen jag var på igår där alla kände och upplevde på samma gång något fantastiskt. Alla i ensemblen bidrog på olika sätt och alla kan inte göra allt, men resultatet blir i det närmaste perfekt.

Partiet som vill släcka ner kulturen och kunskapen -”upplysningen” – och förståelsen för naturen, har nog tyvärr aldrig haft den där känslomässiga upplevelsen av delaktighet i kultur och natur. Om de hade det, skulle de inte se kulturen och naturen som något onödigt. Då skulle de förstå att meningen med livet är att leka, lära, älska, samarbeta och utvecklas. Inte bara äta, sova, dö.

Och inget liv kan leva på en död planet.

Så låt oss lysa upp och upplysa dem som vill släcka ner världen…

Orkestern ”värmer upp” så länge… 😏

💚🌍💚

#FridaysForFuture #peopleforfuture #kulturtanteri #folkoperan #catsforfuture #älgarforfuture #hemmamedontknä

Lämna en kommentar

17 februari, 2023 · 16:41

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.