Tillsammans på Mynttorget!

Tillsammans idag på Mynttorget – de yngre och vi äldre – i ett gruppfoto.

(Första bilden hämtad från @gretathunberg )

Det känns fint!

Såg igår ett program om ”Trädens Superkrafter” på Svt Play. Där framhåller en amerikansk professor hur viktigt det är för träden – och alla andra ”inblandade” – med samarbete mellan de olika organismerna ovan och under jord, för fortsatt existens. Hon sa också att vi människor borde lära oss av träden, att konkurrens inte lönar sig. Endast samhällen där alla samarbetar, är hållbara i längden.

Dagens skolstrejk handlade också om – och var en fortsättning på demonstrationen för en månad sedan – som riktade sig mot bankernas ”sponsring” av oljebolag och dylika ”fossila verksamheter”. Nästan alla de stora bankerna ägnar sig ju åt sådan smutsig verksamhet.

Men jag fick häromdagen hem en publikation från EKO-banken, som just har fyllt 25 år. Och för att äntligen få komma med något positivt: det är en bank som är transparent med vilka kunder de har och vad de lånar ut pengar till. Deras pengar går i första hand till ekologiska, sociala och kulturella ändamål kopplat till de globala målen..
Äntligen en bank som har ekologisk och social hållbarhet som sina grundvärderingar! Så har du pengar över (kanske inte så lätt i dessa tider) – sätt in dem på EKO-banken. Möjligen inte det mest lönsamma för din privatekonomi just nu, men det kommer att löna sig i längden för både dig och planeten. 😏

Vi i #peopleforfuture gick vid elvatiden vidare mot Sagerska för fortsatt demonstration där, och stötte på både justitieministern på vägen och hann få en skymt av statsministern. De behöver bli påminda hela tiden om hur illa de sköter klimatpolitiken…. Nu också tydligt uttalat av klimatpolitiska rådet.
Vi blev vid Sagerska ganska snart vänligen bortmotade, pga rumänskt statsbesök.

En händelserik dag!

Vi ses varje fredag:
10 – 11 på Mynttorget och
11-12 vid Sagerska

Varje lördag:
12 – 13 på Medborgarplatsen.

Välkomna! 💚🌳🌍🌳💚

#PeopleNotProfit #FightClimateinjustice #SaturdaysForFuture #climatecrisis

Lämna en kommentar

31 mars, 2023 · 14:55

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.