Vuxna i rummet?

Vi står tillsammans med #FridaysForFuture på Mynttorget idag också.

Där finns flera studenter från andra länder, bla en konststuderande från Hongkong som ska vara i Stockholm i tre månader. Av honom fick vi ett klistermärke som han hade tillverkat själv med texten ”Se upp!” Han planerar att komma till Mynttorget varje fredag.

De unga har uppmanat alla vuxna att lyssna på forskningen, från dag ett, då Greta Thunberg började sin skolstrejk. Vi är många vuxna som har lyssnat, och lärt oss mycket, men de som verkligen skulle behöva lyssna är de som har slagit dövörat till, och har snarare agerat tvärt emot forskningen De så kallade vuxna med makt och möjlighet att agera har tagit ”time out” i klimatarbetet.

Fortfarande – efter fem års ”skolstrejk” – framstår de unga i klimatrörelsen, som de mest vuxna … i alla rum. 🙄

Men vi vuxna som inte tänker ge upp, trots allt, fortsätter demonstrationen utanför statsministerns bostad, vid Sagerska, för alternativet att ge upp, finns egentligen inte, hur uppgiven man än kan känna sig. Och enda sättet att lindra ”uppgivenhets-känslan” är att träffa andra som känner likadant, helt enkelt.

Gör det! 🙂

Vi ses fredagar 10 – 11 på Mynttorget, 11-12 vid Sagerska,
och
Lördagar 12 – 13 på Medborgarplatsen.

God helg!
💚🌍💚

#peopleforfuture #SaturdaysForFuture #peoplenotprofit #climatecrisis

Lämna en kommentar

7 april, 2023 · 15:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.