Om vi fortsätter gårdagens berättelse om mina sju decennier så råkar den korsa min berättelse om dagens händelser.  Mamma har funnits alla sju! 😊 

Alla mammor är förstås centrala i vars och ens liv. Så är även min i mitt liv. Jag har vid flera tillfällen beskrivit min mamma i min blogg, och ska nog inte upprepa det ännu en gång…. Men idag gick vi och hälsade på mamma på hennes fantastiska äldreboende. Nu var det tyvärr ett tag sedan, men eftersom mammas minne inte längre räcker till, är hon nästan alltid glad när man kommer. Inga sura miner om varför det var så länge sen. Vi hade fått mail från hennes kontaktperson om hur glad och omtyckt hon är bland alla på boendet och sprider god stämning. Hon brukar sjunga och tralla. Och det gjorde hon med oss också. Vi sjöng sånger som man sjunger till Valborg och turades om med att kunna texterna. Det var väl lite olika vem som kunde texten bäst, men när det var hon som kunde, var hon väldigt nöjd. Vi hade med oss en chokladask som gillades mycket. Hon var nyekiperad och nyfriserad och det gör gott att se sin mamma så glad och pigg, och även om jag alltid kan känna oro innan jag ska hälsa på, så känner jag alltid lättnad när jag går därifrån. Vet inte riktigt vad oron beror på eftersom jag vet att hon är så väl omhändertagen och har det så bra. Mest är det kanske en liten ångest över att hon aldrig kan bli den mamma hon en gång var, fast hon ändå är sig så lik. Så glad och social som alltid. Det är väl bara att glädjas åt det som är och har varit.

Vad man inte kan glädjas åt är hur vi människor sköter vår planet. Vår Moder Jord. Här följer en liten film om det som man å andra sidan kan glädjas åt….

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154747199409671&id=549969670

Och min gamla körlåt med Kvinnohuskören som jag ledde på 90-talet – ännu ett decennium till handlingarna…  – kan ju passa här… 😉 

Listen to Moder Vår by millroll #np on #SoundCloud

Lämna en kommentar

23 april, 2017 · 15:38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.