Tro, hopp, och vetenskap.

I dagens ”klimat” förvrids såväl språk som kunskap och fakta.

När någon bevisar ett påstående med fakta grundade på evidensbaserad forskning, vrids dessa fakta om ett varv till av någon som inte litar på vetenskap … i alla fall inte den vetenskap som bevisar något som denne någon inte tror på….

”Tror du verkligen på de där forskarna? De är köpta. De är inte alls så många som man påstår. De är inte klimatforskare…Varför lyssnar du inte på all forskning?”

Jag brukar i många kommentarsfält svara ungefär så här:

Nej, ”tror” gör man i kyrkan. Vetenskap är ingen religion. Vetenskap grundar sig på evidensbaserad forskning. Så länge vissa politiker – och alltför många – behandlar vetenskap som om den vore religion, och tvärtom, kommer inga positiva förändringar ske, eftersom vi har religionsfrihet i vårt land.

Det lustiga är ju däremot att när det gäller religion är man bland samma ”vissa” politiker inte lika fritänkade om vars och ens rätt till en egen tro. Plötsligt har man rätt att tycka att en viss tro är mer rätt än en annan. På vilka grunder? På vetenskapliga grunder? Nej, för när det gäller religion tycks alla åsikter vara fria och utan någon som helst källforskning kan man påstå vad som helst om vilken religion som helst utan hänsyn till de ”troende” eller kunskap i religionshistoria.

Snart – om några av dessa politiker får makt i Sverige – lär även kunskap rubriceras som religion. Och därmed kan även kunskap inom vissa områden förbjudas. Kanske kan man kalla den ”samhällsfarlig” om denna kunskap påvisar genom forskning att höjd BNP och ständig tillväxt är skadlig för klimatet. Kanske kan alla dessa kunskapsföraktande politiker behandla alla oss som tror på denna kunskap som ”samhällsfarliga”?

De prövar och provar redan i olika delar av landet, att vrida om språket så att det passar dem.

Men kan vi verkligen bara låta dem vrida om hela grunden för vår existens?

Finns det fortfarande ett litet hopp om mänskligheten, om livet, och om vår planet?

Ja, det finns en chans, men vi måste ta den, och vi måste gör det nu!

Ta chansen att vårda vårt språk, vårt förstånd, våra kunskaper och vår planet! Varför inte redan idag?

😉 💕 🌍

1 kommentar

18 december, 2019 · 12:41

Ett svar till “Tro, hopp, och vetenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.