Tidvis envis..

Detta år kommer att bli ett litet jubileumsår för bloggen ”Tid”.

Sjuttonde juli 2005 började jag skriva…mest för skojs skull. Men jag hade ju då ett annat uppsåt med min blogg, att jag skulle ha den som gemensam ”samlingspunkt” för mig och mina syskon, men därav blev intet. Däremot blev det startpunkt för mitt eget bloggskrivande. När jag berättade för människor om mitt bloggande, undrade de flesta om jag hade något tema… Om det var fotoblogg eller musikblogg, eller…?

Nej, min idé genom livet har väl varit att inte begränsa mig och att inte exkludera någon eller något som har verkat roligt eller intressant. Och så har det även funkat med bloggen.

Men det där med att ”bara” skriva för nöjes skull, står nog inte så högt i kurs. Man ska ha ett syfte eller mål och mening med allt, inklusive skrivande. Helst ska man väl tjäna pengar på sin verksamhet och ha tusentals följare också, men precis som i mitt vanliga liv, har jag väl aldrig haft någon framgångssaga vad gäller just att tjäna pengar. Men jag hävdar nog att jag just därför har levt ett ganska skojigt liv. Jag har ju alltid haft en inkomst så att jag klarar mig, utan större bekymmer, men heller inget liv i sus och dus. Och de nöjen jag har – att skriva och musicera har kostat ganska lite, men gett desto mera.

När jag här om dagen råkade försjunka i mina gamla blogginlägg – vilket ibland händer när jag kollar statistiken för bloggen – såg jag till min förvåning att jag nog det sista året inte har skrivit ett enda inlägg utan att på nåt sätt nämna klimatet, Greta Thunberg, eller att jag i någon bisats har tangerat ”ämnet för dagen”, nämligen den globala uppvärmning vi står inför. Även om jag har börjat i en annan tråd, har jag ändå hamnat där.

Jag vet ju inte, men jag kan inbilla mig att människor i min omgivning, på nätet, och i bekantskapskretsen kan tycka att de har hört nog om det där klimatet nu. Inte för att jag tjatar om det varje dag, men varje vecka lägger jag upp en rapport från veckans strejk på Mynttorget, och numera även på lördagar på Medborgarplatsen, på Instagram och Facebook. Som en liten påminnelse…

Det är möjligt att någon tröttnar, men jag tänker att man får hellre tröttna på mig än att man slutar tänka på den stora klimatkrisen, som kan bli verklighet inom en snar framtid, och redan är det på andra platser på jorden.

Precis som med allt annat jag har hållit på med genom åren är inte heller miljön och klimatet något man tjänar storkovan på. Det finns visserligen folk som påstår att det finns mycket pengar att hämta bakom Gretas rörelse #Fridaysforfuture men ingen har kunnat verifiera denna uppgift på något sätt.

För att återkomma till mitt skrivande, verkar det som om jag mer eller mindre omedvetet har skapat mig ett tema, där alla blogginlägg slutar på ungefär samma sätt och mynnar ut i ett ”ta hand om vår jord, och varandra, och lev väl”, typ…. 😉

Det är ju också lite roligt att se hur allt i livet egentligen handlar om just det, vare sig det handlar om kultur, djur, natur, resor, vänskap, kärlek eller humor.

I ett av mina första blogginlägg skrev jag om kärnkraften. Den frågan var inte särskilt aktuell just då, men nu har den flutit upp till ytan igen. Några partier på högerkanten vill alltså återuppta ett gammalt känt sätt att utplåna livet på jorden, när det nu inte är på modet att göra det med fossila bränslen längre…. På något sätt känns det som om de inte vill oss, varandra, eller de efterkommande generationerna väl, på denna planet. Naturligtvis vill de inget ont, egentligen. Men vad vill de? Jag känner inte att de värnar om livet på jorden. Men för all del… Jag kan ha fel…. 😉

Jag säger som Tage Danielson:

”Utan tvivel är jag inte riktigt klok”.

Vad jag ville komma fram till med denna text var att jag trots allt har varit ganska envis, tidvis, med ett tema som alltmer har överskuggat allt annat. Och jag inser att det finns inte tid för mycket annat i framtiden heller…

Att min blogg heter Tid satte väl trenden direkt, utan att jag egentligen begrep det själv. En så kallad oanande envishet… För…med risk för att tjata ut er ännu mer…

… Vi har inte all tid i världen att rätta till våra misstag, så vi måste ta oss tid att göra det nu!

😊 💕 🌍

”…. Ja, ja…tjôta….”

Lämna en kommentar

19 januari, 2020 · 17:18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.