På tapeten…

Vad jag skriver om är inte alltid vad jag har planerat från början. Det är väl tjusningen med att blogga, att du bestämmer själv?
Ja, jag tror faktiskt det är det roligaste. För mig…När jag ibland läser mina gamla inlägg finner jag många  upprepningar – tematiskt – och ibland även ordagrant. Men det gör inte så mycket om det visar sig att jag får nya insikter genom gamla sanningar. Och ni som läser, har sällan läst allt jag har skrivit från början till slut. Några började 2005 och slutade ungefär 2010 när andra tog vid. En slags kanon i ”millroll-läsning”. Jag kan förstås bli lite förskräckt över min egen utveckling, men som sagt… gamla sanningar genomgår nya erfarenheter och jag drar ibland andra slutsatser än jag gjorde för 10-15 år sedan. Eller kanske sen förra året. Men en tankspridd människa som, jag borde ibland styra upp sina tankar och idéer, och därför borde jag nog planera mer vad jag ska skriva om och inte bara slafsa omkring i gamla skor. Visserligen hamnar jag ju förr eller senare i klimatkamp, musik eller något annat angeläget, men kanske skulle jag ändra mig helt? Skapa lite spänning åt mig själv, åtminstone, och inte bara skriva vad som för tillfället är på tapeten?Jag tänker att jag skulle skriva något helt annat – någon sammanhållande berättelse, av något slag, men jag har tänkt att vänta med det tills jag är helt klar med mitt pedagogiska mattedans-projekt, så att inget skymmer sikten. Fast det gör mig mest handlingsförlamad, för med facit i hand…hur lång tid tar det där projektet egentligen? Det har redan tagit 12, 13 år….

Så nu ska jag ändra strategi och tänka ”Allt genast!” Inget antingen eller, och inget först och sen. Inget ”Ett steg i taget”. Jag får lust att bli lite wild and crazy helt enkelt….
Som pensionär inser man ju nämligen att ju mer man gör, desto mer hinner man. Och tvärtom! Och jag har nog inte tid med att vänta ut mig själv. Det är ganska tjatigt… 😉…. Men också ganska skönt att ta dagen som den kommer. Och att vara lite saktmodig och förtänksam.

Ja, ni hör. Ambivalensens moder, är jag.

Vad var det nu jag hade tänkt skriva från början? Ja, inte var det detta…
😁

Jag hade nog tänkt dryfta lite om realityserier på TV, med familjen Billgren, kontra familjen Wahlgren, som har varit på tapeten nu ett tag.Men…. Det kräver en annan ingång, som jag inte ska trötta ut någon med nu. Själv ska jag laga lite mat. Man kan ju inte göra allt….
Eller hur var det nu med ”Allt genast”?
Tja. Inte nu i alla fall.


Det får bli ”Allt en annan dag”!
Kanske redan imorgon?

Ta hand om er själva, varann, och den enda planet vi har, så länge så blir det nog nya tapeter snart!

😊 💕 🌍Kommentarer inaktiverade för På tapeten…

3 februari, 2020 · 16:56

Kommentarer inaktiverade.