Tid för sifferdans…

I nästan 13 år har jag burit på idén till mitt pedagogiska projekt.

Sedan 2014 har jag haft det färdigt att tas i bruk och jag har använt det i 8 klasser i min skola där jag jobbade nästan 30 år.

År ut och år innan har jag filat på detaljer, lagt till händelser i ramberättelsen, ändrat och fixat, med tanke på att till slut göra det säljbart och klart. I mars blev alla danser filmade, och sen har jag ytterligare finslipat det hela för att ha en release nu i vår eller möjligen i höst….

Så kom Corona!

I kombination med att mina artrosknän har gjort sig påminda, och att Corona medför att jag inte vill resa ut i landet och hålla danskurser, bestämde jag mig för att göra en digital gratisrelease, och den började igår på min hemsida – en dans om dagen, utom på helgen, och allt inleds och avslutas med ramberättelsefilmer. Plus en festlig final-avslutning nästa fredag, hade jag tänkt… Kanske på ”zoom”…?

I förrgår gjorde jag lite reklam i diverse pedagog-grupper på Facebook – musiklärargrupper, rytmikare, matematik-grupper, estetiska lärargrupper och grundskollärargrupper. Det tog skruv!

Oerhört många gillanden och flera lärare som nappade direkt och skrev att de tänkte hoppa på direkt och göra danserna med sina grupper. Många var fyllda av tacksamhet! Jag blir nästan euforisk av bara tanken på att hundratals nya små barn ska dansa mina danser… Och ännu mer upplivad när jag går in på hemsidan och kollar hur många besökare jag har haft…. Från noll till 180 i förrgår… Och igår 450 besökare! Det är ju fantastiskt! Det kan ju bli hur många små dansanta barn som helst, runt om i landets skolor… dansande mina danser! 😉 Det har rapporterats från de grupper som började igår, att barnen tyckte det var jätteroligt och kunde knappt vänta till de skulle få lära sig Dans Två. Det fick de idag, och snart ska jag lägga upp dans Tre, inför morgondagen.

Det var något jag lärde mig sista året med projektet – att inte avslöja vilken karaktär nästa ental ska ha. Det skapade stor nyfikenhet och förväntan… En pojke tvingade iväg sin stackars mamma en måndagsmorgon, trots att han hade feber, för att han ville inte missa vilken karaktär 4 hade…och när de kom fram visade det sig att jag var sjuk, också. Då fick mamma och barn gå hem, lyckligtvis. Så det får ju naturligtvis inte gå till överdrift det där med ”cliff-hangers”… 😉

Men nu i coronatider passar det ju bra att barnen kan stilla sin nyfikenhet genom att gå in på hemsidan, om de skulle råka bli sjuka. Inget ont som inte har något gott med sig. 😊

Och ja…. Det känns väldigt fint för mig att kunna bjuda på det här. Att göra folk glada är inte att förakta, och det är ju dessutom tillfredsställande för mig att verkligen kunna visa vad jag har gjort och hur kul det kan vara, för så många som möjligt. Jag hade med största säkerhet inte fått så många intresserade om det inte hade varit gratis. Eftersom jag inte konkurrerar ut någon annan, eftersom det inte finns något annat liknande koncept, känner jag mig heller inte illojal med andra stackars kulturarbetare som måste leva på sin konst.

Visst är det kul med pengar, men… Uppmärksamhet för något jag är stolt över, och tacksamhet från dem som får chansen att prova mitt ”program”, är också värt sin vikt i guld!

Tjolahopp så länge! 😊 💕 🎶 🚂

Vi ses på http://www.sifferdansa.se

Lämna en kommentar

5 maj, 2020 · 15:54

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.