Veckobrev för framtiden!

veckobrevforfuture #vecka302021

Hej alla Planetskötare!

I OS-tider är det lätt att förvilla sig och engagera sig i olika storartade idrottsprestationer. Jag beundrar, rycks med och imponeras av dessa ”vinnarskallar” som brinner för sitt mål att vinna guld en gång vart fjärde år. Och som metodiskt och medvetet har tränat för att det ska lyckas just vid detta speciella tillfälle. Jag tänker bara att det vore underbart om mänskligheten kunde ha samma brinnande intresse och metodiska ”träning” för att rädda vår planet och allt levande liv här. Tänk om vi alla kunde låna en liten del av Caroline Segers ”pannben” och perfektionen i Armand Duplantis förberedelser, och lagandan hos de svenska fotbolls- och handbollslandslagen, till att gemensamt hitta strategier och lösningar på allas vårt gemensamma problem – den globala uppvärmningen, och att rädda den biologiska mångfalden innan det är för sent.
Men det tycks omöjligt för världens länder att samverka… eller? Just nu känns det som om vi är ombord på Titanic och medan vi oundvikligen närmar oss undergången, spelar, hoppar, springer och svettas våra idrottare i ett överhettat Japan. ”The show must go on…” Titanics undergång berodde på ett isberg. Vår undergång kan paradoxalt nog bero på att isberget inte längre existerar.

Allt medan Golfströmmen blir allt mer instabil, isarna smälter och regnskogarna brinner, kan vi lyckligt lottade fortsätta glädja oss åt ”guld, och gröna skogar”… men kanske inte fullt så gröna längre, som vi skulle önska…. ?
Och hur glimmar guldet i eftertankens kranka blekhet?
Men kanske kan vi utnyttja kraften och beslutsamheten hos dessa atleter till att gemensamt vinna kampen för ett bättre klimat och gemensamt utropa ett ”Segern är vår”!?

Trevlig helg!
🙂♥️⚽🏇🏃🎽🏃‍♂️🌍

ClimateStrikeOnline #FightClimateInjustice #FightFor1Point5 #FridaysForFuture #peopleforfuture #catsforfuture

Lämna en kommentar

6 augusti, 2021 · 11:23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.